Kosten Fotografie en Videografie:

Omdat mediaproductie en met name fotografie soms een ongrijpbare kostenpost lijkt, zijn mijn tarieven helder en inzichtelijk.

Omdat niet alle opdrachten even complex zijn maak ik ik gebruik van een variabel uurtarief waarbij het minimale uurtarief € 95,50 bedraagt en het maximale € 110.(Q2 2022-2023). Dit wordt voor het aanbieden van een offerte overlegt. NB: bij het gebruik van de studio wordt altijd het maximale uurtarief gebruikt.

Wat betekent dit voor je als klant:
1.Een fotoshoot in de studio:
Dit kan een fotoshoot zijn voor linkedin, een groepsfotoProduct fotografie voor de webshop of commerciële productfotografie voor website en magazine. De studio leent zich ook voor productvideos, demonstratievideo’s en interviews
De studio is 75m² groot, goed bereikbaar met voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur.
De minimale inhuur in de studio bedraagt 2 uur voor bijvoorbeeld productfotografie en portretfotografie. De 2 uur kan vrij verdeeld worden tussen fotografie en bewerking. Voor productfotografie met grote oplages kunnen stukprijzen worden gehanteerd.
2.Een fotoshoot op je locatie:
Denk hierbij aan: vastgoedfotografiebedrijfsfotografiebedrijfsvideosportretfotografie of productfotografie binnen het bedrijf. Het bedrag is opgebouwd uit transport, opbouw van een set, fotografie en nabewerking.
De minimale inhuur op locatie bedraagt 3 uur, dit kan verdeeld zijn tussen transport, setup/afbouw, fotografie, nabewerking.

Afspraken:
– Je ontvangt vooraf een accurate prijsopgave gebaseerd op de meest kostenefficiënte wijze om de opdracht uit te voeren.
– Door de projectmatige voorcalculatie en het duidelijke uren overzicht heb je meteen inzicht in de kosten en kun je bijsturen waar nodig.
– Meerwerk geschiedt alleen in goed overleg
– Niet gewerkte uren worden niet in rekening gebracht

Extra Informatie
– Er worden geen extra kosten gerekend voor de foto’s zelf
– Alle foto’s worden geheel rechtenvrij digitaal aangeboden
– Mocht je toch niet tevreden zijn, dan betaal je niet!
– Gebruik van apparatuur is meestal inbegrepen bij de prijs, muv drones of gehuurde apparatuur.
– Het gebruik van de drone wordt berekend per shoot. Het begint bij € 250 exclusief de gewerkte uren. Afhankelijk van omstandigheden kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.
Voor meer informatie verwijs ik graag naar de Algemene Voorwaarden 2020-2021